Vælg den billigste internet og TV pakke og spar penge

Der er mange penge at spare, ved at vælge det billigste internet og tv udbyder. Til Januar 2021 er der mange mennesker der er påtvunget at skifte udbyder rundt i landet. Der er mange guider ude på internettet, men de er sponsoreret af de forskellige selskaber eller provision, og derfor ikke gode guider.

Du kan også bruge denne guide til at presse prisen ned i dit nuværende selskab ved at ringe og ”opsige” dit TV eller internet, da du har fundet et billiger alternativ. Priserne variere dog og de forskellige selskaber laver mange tilbud. 

I denne præsentation tages vi dig igennem priserne, og samtidig formulerer lidt om firmaerne. Jeg anbefaler at læser alt igennem, da der kommer en del vigtige informationer.

Personligt har jeg valgt at sige Nej Tak til TV pakke, bestilt internet ved Kviknet. Jeg køber TV2 Play og streamer det og DRs kanaler til TV via Chromecast. 

Vi har taget udgangspunkt i listepriserne på hjemmesiderne, og de kan svinge ud fra den adresse du har. Bruger de streaming kan der være penge at spare i de forskellige selskaber. Bruger du flere tjenester, fx. mobil telefoni kan der være flere penge at spare, men generelt er det ikke min mening man spare penge ved at have alt samlet ved en udbyder, frem for 2-3 udbyderer.

Har du tips, fejl, mangler eller andet kontakt os gerne. Klik her for at kontakte os. Jeg beklager stavefejl mm. da jeg er lettere ordblind.

Priser for internet starter pt. i 199kr om måneden, op til 548kr, en forskel på 349kr pr. mdr. Bemærk den største forbindelse 1000/1000mbit koster kun 249kr ved Kazoom og Fastspeed, men ikke mange kan få den leverandør: Derfor er det umiddelbart bedst at vælge Kviknet.


Priser på TV-pakker er individuelt. Derfor vil jeg ikke kommentere det i dybden, men jeg har lavet nogle farvekoder af hvad jeg tolker der er billigst og hvad som er dyrest samt hvad der kan være interesant at undersøge. Husk det er et individuelt tolkningsspørgsmål da der er mange parameter. Fx. hvad ser du, skal du bruge streaming osv.

Når du har læst denne guide, hvis ikke du kan overskue det, kan vi hjælpe dig. DU kan vælge og komme ned, og vi hjælper dig, bestiller skift til nyt selskab og fortæller hvad det indebære. SÅ er du klar når det sker. Det koster 150kr. Skal vi gøre det hjemme hos dig koster det 600kr. Så får du den bedste og billigste løsning, de penge kan være tjent hurtigt ind.

Ny viden :

Inden vi går det hele igennem, er her information som kommer os for øre.

HUSK : Du kan have TV et sted, og internet et andet. Så måske du kan spare penge ved at skifte dit internet eller TV.

Kort Internet:
De 3 billigste og største forbindelser er Kviknet, Hiper og Kazoom. Kviknet via Yousee antennekabel koster kun 199,95kr pr mdr for en 300/50Mbit.
De 2 dyreste er Stofa og Yousee (de har også de 2 dårligste rankings på trustpilot). Yousee har desuden varslet prisstigninger til Januar 2021. 

Lad dig ikke lokke af smart wifi dimser eller tit uduelig sikkerheds software. Fokusere på nettet.

Såfremt du har spørgsmål og hvilket sikkerhedsprogram du bør bruge, anbefaler vi Bullgard. Det kan du læse mere om her.


Internet udbydeerer der kun tilbyder internet :
Kviknet, https://www.kviknet.dk 
Kazoom , https://www.kazoom.dk
Hiper, https://www.hiper.dk/fibernet
Fastspeed, https://www.fastspeed.dk
Telenor, https://www.telenor.dk
BOLIG·NET, https://www.fiber.bolignet.dk

Internet

Den generelt billigste i det meste af Favrskov er Kviknet.

Untitled

Boxer ændrer deres fiber fra 1 februar 2021 til 1000/1000 til 349kr. Dvs. bruger du en mindre linje kan du med fordel kontakte fx Fibia da du kan få Waoo light til 249kr / mdr. Det er positivt da det ser ud til at starte en fiber krig, MEN trist for de der har brug for en lille fiber.

TV og evt. internet leverandør

Kort TV:
Den billigste : Der er ikke noget vinder, for det kommer an på hvad du skal se, om du skal streame eller andet.
Det nemmeste : Er at skifte til Stofa hvis din tv slutter til Januar. Det er nok også det dyreste. Det nemmeste er IKKE at vælge behold Waoo, selvom de får det til at lyde sådan.

Inden du går i gang med at få tilbud, er det i dag kutyme at man får en TV box til hvert TV. Dog tilbyder Stofa og Yousee alm. antenne TV som de eneste.  
Boxer, https://www.boxer.dk
Waoo, https://www.beholdwaoo.dk
Yousee, https://www.yousee.dk
Altibox, https://www.altibox.dk
Stofa - https://www.blivhosnorlys.dk

Obs: Stofa tilbyder som den eneste at "alt bliver som det er" hvis du pt. har en router hvor TV-signalet kommer ud af til dit nuværende system. Dvs. kan du lide at ”klikke kanaler” på tv, og ikke via boks, skal du vælge Stofa.
Har du Yousee kabler kan du vælge at skifte til Yousee.

Men her er en beskrivelse af TV omkring de forskellige TV-udbydere og de snakke jeg har haft.

Boxer
Fiberdelen er routeren, den samme teknologi som nu.
TV kan ikke kobles op på fiber men igennem antennekablerne. Det kræver dog en fysisk antenne. Ellers skal du vælge at streame det hele.
Der skal TV box til hvert TV.

Behold Waoo (Fibia levere fiber og Waoo levere tv)
Fungere på samme måde fortæller sælger. De tilsender tilsvarende router så jeg skifter den jeg har.
Sælger siger: ”Så det er kabling fra tv-boks, over i router.”
Jeg spørger ”hvad så hvis man har flere Tv?”
Sælger bliver lidt stille. Så skal du have en TV-boks til hvert TV.
Jeg svarer ”Jamen så er det jo ikke det samme som før”
Sælger siger stille ”Nej”.
Jeg tolker her som om sælger er instrueret i at få så mange kunder over som muligt uden at tydeliggøre i samtalet at der er en forskel i forhold til det man har.
Denne tolkning er helt personligt min egen.

Yousee
En yders kompetent medarbejder, jeg er positivt overrasket. En meget glad, åben og rar fyr.
Han forklarer at jeg nu har TV igennem boksen, og jeg kan vælge at køre det igennem de gamle Yousee kabler eller jeg kan vælge den anden løsning hvor der er flere muligheder til at streame.
Jeg får priserne: Grundpakke 299,- pr. md. + Oprettelse 599,- + Forsendelse 99
Dejlig ærlig sælger.

Stofa
Router beholder man og man får lidt billigere TV (5kr /mdr) samt en hurtigere fiber i mit tilfælde til samme pris.
Alt er som "det plejer" informere sælger, hvilket viser sig at være sandt efter en længere snak. Jeg skulle dog spørge ind til om jeg kan få det ”som jeg plejer med tv signal”, det kan du godt.
De har adgang til ens kunderegister og information så det vil være det nemmeste at skifte til Stofa.

Alt i boks
Her forklarede sælgeren at det er lige til. Du får en router, der skal tilføjes en Google Nest bagefter. Så levere den TV.
Jeg spørger ”er det blot et antennekabel som det er nu”.
Nej er svaret, du skal bruge en TV boks til hvert TV.

 


Spørgsmål: Er det nemt at skifte
Svar: Ikke umiddelbart hvis du har TV uden TV bokse. Der bliver du nød til at ligge lidt energi i at læse denne side desværre.

Spørgsmål: Alt i boks har gratis internet det første år, er det ikke billigst?
Svar: Jo, hvis du kan nøjes med den hastighed, herefter bær du kunne du skifte til anden internetudbyder. Dette viser diversiteten og kompleksiteten i at vælge rigtigt er forskelligt fra person til person.


Spørgsmål: Hvem er den billigste?
Svar: Det er kviknet, medmindre du kan få Kazoom eller Hiper.


Spørgsmål: Hvem skal skifte og tage stilling?
Svar: Alle der har fået fiber fra Waoo / Enig. Du vil have modtaget en mail eller brev med posten. Men alle andre bør tjekke om de kan spare nogle penge ved det.


Spørgsmål: Hvad sker der hvis jeg ikke gør noget?
Svar: Så mister du internet og TV mellem 21-31 januar.

Spørgsmål: Jeg skal have trukket kabler, hvem anbefaler i ?
Svar: Din lokale eletriker. Ellers kan vi anbefale de 3 nedstående :) (mail os hvis vi har glem nogle lokale der gør dette)


Spørgsmål: Skal jeg bruge TV boks?
Svar: Ja stort set alle desværre. Det er noget øv, det bruger ekstra strøm, koster i produktion osv.


Spørgsmål: Kan jeg have TV ved en udbyder og internet ved en anden?
Svar: Ja. Alternativ kan du presse din nuværende internetlinje op i hastighed og ned i pris ved at ringe at du vil opsige da der er penge at spare.


Spørgsmål: Jeg kan ikke få Kazoom
Svar: Svar fra en Facebook bruger ved navn Brian. Kazoom er desværre kun i Aura net hvad jeg ved af da Aura ejer dem og vi selv skal lave forbindelsen ud til kunden så tænker ik det kan lade sig gøre. Desværre kun på Skanderborgvej i Hadsten kommune der kan få. De ligger Uden for byskiltet desværre.

Åbningstider: man-tor 9-17:30

fre 9-18 | lør-søn 10-14 | helligdage lukket

 

© Copyright 2018 - Hadsten Computer ApS - Søndergade 16 - 8370 Hadsten - CVR 32308503

Kontakt os på tlf. 61 30 38 66 eller kontakt@hadstencomputer.dk - Cookiepolitik