Nogen forsøgte at logge på din Apple-konto fra en anden IP-adresse ( phising efter iCloud kode)

Scam Pishing advarsel

Nogen forsøgte at logge på din Apple-konto fra en anden IP-adresse (phishing efter iCloud kode)


Hvis du modtager en mail, der forgives at være sendt fra Apple med beskeden: "Nogen forsøgte at logge på din Apple-konto fra en anden IP-adresse" – så er det phishing. Typisk peger links i mailen andre veje end de forgiver, og hackerne forsøger blot at hive din kode ud af dig. Hvad de vil gøre, hvis det lykkes er ikke til at vide; stjæle dine data, dine koder eller forlange at du betaler for at få låst din konto op.

Fake mail ser således ud

 

Dette er en phishing-mail, der forsøger at få din iCloud kode (nogle kalder det iTunes kode eller Apple ID-bruger kode. iCloud og Apple ID-kode kan dog være det samme og er det ofte i dag.)

HVIS du har svaret på mailen og givet din kode væk, skal du straks ændre din kode samt ALLE de steder, du bruger den kode. For at ændre kode i din iTunes konto så brug linket her.

Har du givet dine dankort oplysninger eller NemID væk, så ring og spær dine kort med det samme.

Teksten i mailen kunne være som i eksemplet:

Kære (din apple id mail) 

Dit Apple ID (din apple id mail) er blevet deaktiveret af sikkerhedsmæssige årsager! Nogen forsøgte at logge på din Apple-konto fra en anden IP-adresse.

Bekræft din identitet i dag, ellers vil din konto blive deaktiveret, fordi. vores bekymring for sikkerheden og integriteten af Apple samfund.

For at bekræfte din identitet, anbefaler vi, at du går til: Undersøg nu (undersøg nu er et link, som peger hen til et tredje sted.)

Åbningstider: man-tor 9-17:30

fre 9-18 | lør-søn 10-14 | helligdage lukket

 

© Copyright 2018 - Hadsten Computer ApS - Søndergade 16 - 8370 Hadsten - CVR 32308503

Kontakt os på tlf. 61 30 38 66 eller kontakt@hadstencomputer.dk - Cookiepolitik