Fup mails og fup SMS / MMS beskeder

SMSSådan spotter du falsme mails og sms beskeder, så går du andre ikke går i fælden.

Du kender det godt, får en mistænksom mail eller sms. Men hvordan er det lige man skal forholde sig, og hvordan bør du gøre – så andre ikke kan ryge i den fælde du lige selv har undgået ?

Ønsker du ikke selv blive snydt – bør du reagere og få stoppe ”afsenderen”, og det er faktisk nemt ! 

Spot de falske mails

Altid husk – INGEN skal bruge dine koder, logins, dankort oplysninger eller andet – Ingen og Aldrig ! Medmindre du forventer eller har en aftale, så giv aldrig personlige oplysninger ud.

En måde at spotte mails er at der er dårlig grammatik, engelske ord eller kluntet sætninger.

Links der IKKE peger på en .dk side skal du aldrig klikke på, og får du en besked fra post danmark eller andet skal du kun klikke HVIS du har bestilt en vare eller andet.

HUSK HUSK HUSK – Altid godt beskyttelses software – vi anbefaler bullguard. Klik her for at læse mere om bullguard.

 

Hvis du har modtaget mail / sms med link. 

For det første har du selvfølgelig ikke klikket på linket – men gå ind på denne side : http://redirectdetective.com/

Her indtaster du den url du har fået fra din mail eller tlf. Som du kan se i dette tilfælde er linket blot en link der stiller videre, for så at den nye vej stiller videre igen til en tredje side.

Dvs. vi har her 3 sider, og enten skal de 3 hjemmesider kontaktes, eller udbyderen. Jeg anbefaler du starter med det sidste link – direkte hvor snyd sker – de onde tyveknægte kan jo have lavet flere links som peger på denne side.

Den sidste er refinishingexperts.com. I dette tilfælde har en venlig person reageret, og da siden er helt lukket – har personen nok taget fat i sidens udbyder.

Udbyderen kan du finde ved at indtaste www adressen på denne side : http://whois.domaintools.com/

Hvis jeg taster refinishingexperts.com står der at navneserveren (ns/ns1) er https://www.dreamhost.com/ - 2 klik så er du på en mailformular hvor man udfylder det. Er der et dansk tlf. nr anbefaler jeg altid at ringe først.

Nr. 2 link er http://monpera.com/ - den side kan jeg ikke læse, men et hurtig whois viser der er Godaddy – og de har dansk support. Dem ringede jeg til og forklarede situationen. Jeg fik et link hvor jeg kan skrive dette misbrug. Linket er https://supportcenter.godaddy.com/AbuseReport/Index?isc=gofhdadk09&ci=

© Copyright 2018 - Hadsten Computer ApS - Søndergade 16 - 8370 Hadsten - CVR 32308503

Kontakt os på tlf. 61 30 38 66 eller kontakt@hadstencomputer.dk

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok