Windows 10 - Opgradering eller ren installation

Installere windowsDen nye Windows 10 virker til at være et godt system, men det samme gjaldt Windows 8 i starten trods nogle åbenlyse fejl. Men med Microsofts ”gratis” tilbud om migrering det første år, er det en god ide, måske, at opgradere mens tid er.

 

Kort anbefaler jeg :

- Har du brug for at opgradere ? Det bedste der kan ske er at din computer "stadig" virker i Windows 10 - men det er ikke sikkert alt virker hvis du opgradere... 

- Har du windows 7 - Opgradere IKKE

- Alle der ikke har nogle programmer de vil gemme eller kan reisntalleres - REN installation - det er ALTID at fortrække !

 

Men ellers :

  • Private der vil det nyeste, opgradere 2 måned efter udgivelsen
  • Private der gerne vil vente lidt, opgradere 6 måneder efter udgivelse
  • Erhverv – Husk, virker jeres systemer, kan det jo ”kun” skabe problemer, men har i windows 8, skift efter 6 måneder til windows 10, har i windows 7 skift efter 10 måneder efter udgivelsen.

Husk altid at tage backup ! ALTID !

En af de første bølger jeg opgraderet, var 3 computere hjemme i privaten. 1 windows 7 pro, 2 windows 8 home.

Det gik fint, men en af computerne havde opstarts problemer hvilket ikke blev rettet i opgraderingen, derfor blev den blot reinstalleret som ny. Den sidste havde problemer med paint.net og et par andre småting, så reinstallered den også, selvom det ikke var nødvendigt.

Windows 10 virker fint, men måtte efter 20 minutter erkende at jeg skulle installere Classic Shell så startmenuen er den samme som i windows 7 – så køre det godt.

Microsofts har lavede flere små ændringer, men alt i alt, ikke det store – Den virker egentlig som en windows 7 med lidt windows 8 i, og designet ”dark”. Bl.a. kan man ikke selv vælge farvetema i installationen som i windows 8.

En fejl i mit system er at lommeregneren sjovt nok ikke virker, og henviser til windows store som heller ikke rigtig fungere optimalt, men det har den nu heller aldrig gjort i windows 8.

Positivt overrasket var jeg da samtlige drivere, også den fra nvidia blev installeret med windows, og printeren blev installeret uden problemer.

Den ene der blev opgraderet virker perfekt, alt er som det skal være hvilket jeg virkelig er imponeret over – men opdaterede den også, drivere og programmer inden jeg gik i gang.

4K virker ok, men ikke så godt som lovet. Mange små elementer vises ikke korrekt – men det var det samme i windows 8, så mon ikke det er noget man kan håbe på de arbejder visuelt med ?

Efter installation var der ikke 300 opdateringer, da det jo er helt nyt – så der blev sparet et par timer på det sjov.

 

Alt i alt – et godt gratis styresystem, og deres nye browser er desværre noget makværk – men bruger og har altid brugt chrome browser J

 

Links :

Classic shell - Klik her for at hente det

Chrome  - Klik her for at hente det

Bullguard - Klik her for at hente det

Nvidia driver - Klik her for at hente det

© Copyright 2018 - Hadsten Computer ApS - Søndergade 16 - 8370 Hadsten - CVR 32308503

Kontakt os på tlf. 61 30 38 66 eller kontakt@hadstencomputer.dk

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok